söndag 13 april 2014

Klubbinformation

Hej!

Rimforsa fk har flyttat sin gäddtävling till den 1 Juni då det blev krock med en gäddtävling i Västervik.

Samtliga klubbar runt Sommen var närvarande vid träffen i torsdags med Sommens Fvo. Ämnen som togs upp var arbetet med att förbättra möjligheterna för Sommens nerströmslekande öring genom att anlägga  ett omlöp vid laxberg. Fiskeregler ( utökade fiskemöjlighet för klubbmedlemmar) med en ny överenskommelse med Fvo, fiskekortspriser, fiskebevakning och fångstregistrering. Efter mötet tog vi klubbar ett snack om Gäddfestivalen. Info kommer på Bloggen när det är dags för tävlingen den 31 Maj.
Mer information kommer per post till alla medlemmar och skickas veckan före påsk.

På fiskefronten kan nämnas att klubbmedlemmen Wiktor Holstensson och Marcus i Lördags var i Sankt Annas skärgård och fick 28 gäddor på 0.5 m till 2 m inne i vikarna. Kul med tanke på alla larmrapporter om fiskbeståndet i våra kustvatten.
För egen del var jag ute en vända på Sommen i blåsten. Flera klubbmedlemmar fanns på sjön trots en pinande vind. Att norsleken närmar sig skvallrade ekolodet om då betesfisken även fanns ytnära. Fångsten för min del blev två lekrödingar som var magra och fortfarande färgade så det blev retur på bägge två. Den största var närmare 80 cm och tunn som en bräda men tyngde vågen till 5,1 kg.
Därutöver fick jag en gädda som var i toppkondition. Synd att det inte var gäddtävling.
Mv Henry


Vackert tecknad och rund Sommengädda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar