söndag 27 juli 2014

Sommargös

Med de senaste veckornas värme har våra sjöars vattentemperatur stigit och gösen vaknat till liv ordentligt. Undertecknad har vistas i sommarstugan vid Åsunden några veckor och testat gösfisket vid olika tidpunkter på dygnet. Jag har under dessa veckor testat olika vobbler, fiskedjup och fart för att hitta den optimala kombiationen.
Vid några tillfällen har det blivit fiske från 10 tiden på förmiddagen till 15.00 tiden på eftermiddagen. Trots gassande solsken och ett klart vatten i sjön med ett siktdjup på 4-5 meter har gösen stannat kvar i de övre vattenmassorna . Om betet serveras rätt tar gösen villigt vobbler på nivån 9-12 meter mitt på dagen. Vid kvälls och nattfisket kunde däremot fisket bedrivas betydligt grundare.

Åsunden påminner i många stycken om Sommen men är ej så exploaterad. Sjön saknar sik och röding men har istället ett tätare fiskbestånd .Som regel är det väldigt lite trafik på sjön kvällstid och man kan uppleva en stilla solnedgång vid fisketurerna även under sommarens värmeböljor.
Jag har vid många tillfällen testat gösen i västra Sommen under Juli månad men det verkar som båttrafiken stör fisken och sjön blir därmed mer svårfiskad än Åsunden vid samma tid vad avser gösfisket.
Här under kommer bilder från Åsunden.

Mvh Henry



Gös fångad vid 13.00 tiden på 10 meter



Ekolodsbild från Åsunden kl 23.15



Eftermiddagsgösar



Göskväll vid Åsunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar