söndag 16 november 2014

Novemberfiske

Hej!
Kylan har ännu inte kommit till oss här i södra Sverige. Sjöarna har fortfarande en vattentemperatur på 7-9 grader. Så någon pimpelis lär det nog inte bli på den här sidan nyår. I mitten av november var det på 70-80 talet som regel gångbar is på smågölarna och pimpelfisket var därmed igång. Ofta var premiärfisket en kula på Fyrsjön norr om Roxen. Vi som var där fick 10 grams abborrar och lyckan var total. Min tidigaste pimpelpremiär på is på 70 talet i Östergötland var den 10 oktober. Åsasjön vid Västra Harg höll en is på 4 cm efter några nätter med minus 10 grader. Detta lär jag nog inte få uppleva igen tyvärr.

Det är kanske dags för ett nytt grepp och dra igång en abborrpimpelkula från båt istället.
Undertecknad får fundera vidare och se om det eventuellt finns något intresse. Som startplats skulle rampen vid samhället Sommen fungera bra. Då det är gott om norsabborre i hela sjön ut till Blåvik.

I brist på is får vi fiskeintresserade ta med båten. Jag har under den senaste tiden varit ute på Vättern och lyckats få några lovliga laxar. Vertikalfiske efter gös har det blivit de dagar vinden varit för svår för Vätterfisket.
Igår lördag och i dag söndag har det blivit gösfiske tillsammans med Stefan Hermansson. Att jag för närvarande är inne i ett gäddrace visade det sig idag då ett 10 + monster fattade tycke för min jigg. Att det ej var en gös förstod jag ganska snart då fisken simmad omkring som den ville. Stefan tog helgens största gös på 6 kg och den minsta!. Fisket har varit bra antalmässigt och något förvånande har vikten på den fångade fisken varit hög trots duggregn och blåst. Gösarna verkar inte vara några värmeälskare för tillfället.

Erbjudanden om trollingkort (Sommen) till medlemmar i Malexander sfk för 2015  kommer att skickas ut efter styrelsemötet nästa helg.

Här under kommer bilder från helgen

Med vänlig hälsning Henry


Så blev det en gädda igen.


En av helgens större gösar


Och den minsta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar