torsdag 18 december 2014

18 December

Hej!
Julen närmar sig och kylan håller sig borta. Sydvästvinden envisas och med den plusgrader och regnskurar. Den snö som kom för ett par dagar sedan finns endast kvar vid skogskanter och för övrigt är det barmark. Laxfisket på Vättern som brukar vara på topp så här års får vänta på sig tills vinden mojnat.

Undertecknad var ute idag torsdag på Sommen och letade efter lekande siklöjor för att om möjligt få matabborrar som kalasade på betesfisken. Vattentemperaturen i Sommen är nu nere på 3,5 grader och siklöjornas lek är nu i full gång. Ekolodet skvallrade idag om enorma ansamlingar av löjor vid lekplatserna .
De större abborrarna fanns på plats och pimpelfisket var riktig bra med 300 - 600 gr klunsar som hamnade i hinkarna för att bli matfisk.
Abborren gick på 12-15 meter även när bottendjupet var 25 meter.
Dagen gav 15 kg matfisk och därutöver småfisk.
De största abborrarna spottade siklöjor för omväxling skull. Som regel är norsen basfödan.
Dagen började med en blek morgonsol men vid middagstid strilade regnet ner. Vid 15.00 tiden blev det hemfärd. Det skulle visa sig att det var helt klart lättare att dra upp fångsten än filea allt hemma.

Utskick till medlemmar kommer vid nyår med info och inbetalningskort för 2015. Hoppas att klubben får ett ökat medlemstal 2015 då Sommen är en fantastisk sjö att fiska på.
Bloggen är nu uppdaterad med senaste informationen. Det saknas fortfarande fångstrapporter för 2014. Ni som trollingfiskar hör av er. Klubbens sammanställning vad avser fångster 2014 skickas in till Sommens Fvo i januari 2015.


Med vänlig hälsning Henry





Blek morgonsol.


Siklöjor i kopiösa mängder. Från 23 meter upp till 8 meter.

 

Halvkilosabborrar bland löjorna. De avslöjar sig som rödorange bågar.


Siklöjeätare


Första hinken fylls på.


Kan det bli godare. Benfri abborrfile med grillkrydda stekt i rapsolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar