söndag 14 juni 2015

Sommarvärme

Hej!
Två dagar med sommarvärme. Fredag och lördag gav förhoppningar om en skön sommar men redan idag söndag var det slut. Regn och blåst och allt var som vanligt igen.
Ingemar tog en semesterdag i fredags och gösfiske skulle det bli. Vi åkte till en näringsrik sjö där förhoppningsvis gösen var aktiv i värmen. Första gösen kom efter någon timme men vi hittade inte den optimala kombinationen av bete och djup.
Efter några timmars testande hittade vi rätt och när solen närmade sig horisonten kunde vi summera en lyckad dag. 17 gösar och 11 gäddor. Fem gösar i spannet 2-3,5 kg fick följa med hem och resten returnerades.

Med fredagens lyckade gösfiske fick det bli en tur till Sommen lördag kväll. Men värmen försvann och vid 19.00 tiden regnade det. Inte optimalt för gösfiske men med en ytvattentemperatur på 16 grader borde det finnas någon huggvillig gös. Fem gäddor och en gös på 3,6 kg blev fångsten denna kväll.
Med en väderprognos som lovar lågtrycksväder den närmast veckan lär det bra gösfisket på Sommen dröja ett tag till.

Här under kommer lite bilder från fisketurerna de senaste veckorna. Svartån har bjudit på bra fiske och åns raritet asp har åter visat sig.

Klubbens nästa aktivitet blir barnmetetävling den 8 Juli. Mer info kommer här på bloggen.

Mvh Henry




Fredagens första gös


Ytparavaner på en blank sjö


Ingemar njuter av en fin semesterkväll


Flöte i svartån


Asp en raritet som är rödlistad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar