söndag 4 oktober 2015

Höstrycket Åsunden resultat

Hej!
Tre team/båtar från klubben åkte till Rimforsa för att vara med på gäddtävlingen. På plats fanns 19 Team/båtar. Dagen blev sommarlik och överlevnadsoverallen åkte av redan vid tiotiden. Fisket var en aning knepigt. Många bananer visade sig på ekolodet på 8-10 m. Men att få fisken att ta på beten serverade på det djupet skulle visa sig vara svårt.
Efter 2 och en halv timme ringde jag till Ingemar Johansson. Jan-Åke och han hade då ej haft ett hugg och för egen del var resultatet två bommade Gäddor. Jag bytte ställen några gånger utan resultat. Vid 13.30 tiden steg helt plötsligt bananerna upp några meter och fanns på 4-6 m. Jag tacklade om mina spön och fisket drog igång. Den närmaste timmen fungerade allt. Mina tre längsta räckte till en 1.a plats och Ingemar och Jan-Åke knep 3:e med hjälp av ett liknande fiske under samma timme.
Resultatlista finns på Rimforsa Fk hemsida http://www.rimforsafk.se/

Idag söndag blev det båtpimpel på Drögen tillsammans med klubbmedlemmen Anders Nilsson.
Sjön var ny för oss vad avser båtfiske. Östra delen där vi höll till fanns djup på 40 m och vattnet var kristallklart. Abborrfisket skulle visa sig vara helt annorlunda än vi tänkt oss. Djupfisket fungerade inte alls utan fisken fanns mest pelagiskt på nivån 4-8 m över 10-14 m bottnar. Ute på djupen bland siklöjor och nors lyckades vi ej få en endaste pinne. Storleken på fisken varierade från 10 gr upp till 6 hg. Även idag var vädrets makter med oss. Stiltje och solsken.

Här under kommer några bilder från dagarna.

Inbjudan till klubbens tävling "Sommengäddan" den 17 oktober kommer om några dagar här på bloggen

Henry


Åsundengädda på mätbräda

Drögen


Drögenabborre tagen på 50 mm pirk och mörkrött garn.


Kvällsljus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar